vlcsnap-2016-07-27-14h42m57s52.png

Ongeval met gekantelde aanhangwagen in Gooik

woe 27 jul 2016

De Ninoofsesteenweg in Kester (Gooik) is tussen de kruispunten 'Leerbeek' en 'Zwartschaap' deze voormiddag lange tijd grotendeels versperd geweest door een ongeval.  Dat kwam omdat een  aanhangwagen van een tractor kantelde. Oorzaak was een technisch defect. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Antoine Herremans was met de tractor en een aanhangwagen gevuld met een paar ton grond op weg naar Meerbeke.  Op de helling van de Ninoofsesteenweg liep het plots fout. "Er was een defect met de aandrijfas waardoor de voorste wielen blokkeerden", doet Antoine het verhaal. "Daardoor was de tractor compleet stuurloos. Ik probeerde nog te remmen maar door het gewicht van de aanhangwagen kon ik niet makkelijk stoppen. "


Het stuurloze gevaarte begon af te wijken van de rijbaan en de aanhangwagen botste tegen de vangrail waardoor die omkantelde en de lading grond op de weg terecht kwam. De tractor versperde  twee rijstroken. "Gelukkig kwam er uit de andere richting geen wagen, anders had dit misschien slechter afgelopen", zucht Herremans. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen en om samen met de politie het verkeer te regelen. Auto’s konden beurtelings passeren over het fiets- en voetpad, wat lichte verkeershinder met zich meebracht. Daarna werd de aanhangwagen getakeld.