school_diegem_fonkel.jpg

Onrust in Diegemse school na klachten over ongepast gedrag van kleuterjuf

din 9 feb 2016

Vier ouders hebben de voorbije maanden onafhankelijk van elkaar een klacht ingediend tegen een kleuterjuf van basisschool De Fonkel in Diegem. De ouders beschuldigen de juf van ongepast gedrag. Twee van de vier klachten werden intussen geseponeerd. Met een brief aan de ouders proberen de directeur van de school en burgemeester De Groef de gemoederen in de school te bedaren.

Vier allochtone ouders beschuldigen de kleuterjuf onder meer van betastingen bij het verversen van pampers. Uit onderzoek van het parket van Halle-Vilvoorde is bij twee van de vier klachten geen misdrijf vastgesteld. De andere twee worden nog onderzocht maar ook daar heeft het parket zijn twijfels. De kleuterjuf zelf ontkent elke betrokkenheid.

Intussen heeft de schooldirectie en burgemeester De Groef de ouders een brief geschreven waarin ze oproepen tot kalmte. Zo willen ze een scenario als dat van de Antwerpse school de Blokkendoos vermijden. Daarbij werd een juf aan de kant geschoven nadat ze onterecht beschuldigd werd van seksueel overschrijdend gedrag.