ba.jpg

Ook gemeenten ten westen van Brussel pleiten voor eerlijke spreiding

woe 22 jun 2016

Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij de eis van negen burgemeesters uit de Noord- en Oostrand om de vluchten eerlijk te spreiden over de Rand en Brussel. Met Asse en Dilbeek erbij laat nu ook de Westrand z'n stem in het luchthavendossier horen. 

Vorige maand tekenden negen gemeenten uit de Noord- en Oostrand een platformtekst waarin ze pleiten voor een duurzaam en evenwichtig luchthavenbeleid met een eerlijke spreiding van de vluchten. Dat initiatief wordt nu uitgebreid tot 19 gemeenten. Ook enkele gemeenten uit de Westrand zoals  Asse en Dilbeek sluiten zich nu aan bij de vraag voor een eerlijke spreiding. Zo verwonderlijk is dat niet. Want niet alleen de Noord- en Oostrand krijgen veel vluchten over zich heen. Ook de Westrand én heel wat gemeenten rond het Leuvense worden regelmatig overvlogen (zie kaart). 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"47928","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"390","width":"610"}}]]

 

Tachtig procent van de gemeenten die overvlogen wordt, steunt nu de eis tot een billijke spreiding. De burgemeesters vinden het niet kunnen dat het Brussels Gewest zichzelf heeft uitgeroepen tot 'No -Fly-zone’. (foto: Flickr)