Oorzaak verwoestende brand blijft onbekend

woe 15 aug 2018

Het is nog altijd niet geweten wat de brand veroorzaakt heeft die eind vorige maand een hoeve in Bever volledig heeft verwoest. Een branddeskundige heeft moeite om de oorzaak te achterhalen omdat het gebouw te zwaar beschadigd is.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag26 juli  brandde een hoeve in de Kamstraat in Bever helemaal uit. De brandweer kon wel nog een aanpalende schuur vrijwaren, maar de materiële schade is enorm.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een branddeskundige aangesteld om uit te zoeken hoe de brand is ontstaan. Een eerste keer mislukte zijn opdracht omdat er nog te veel puin lag. Gisteren is de branddeskundige dan opnieuw ter plaatse geweest, maar ook deze keer zonder resultaat.

“De brand is wellicht ontstaan op de eerste verdieping boven het schuurtje. Maar de oorzaak is ook nu niet achterhaald kunnen worden. Dat komt wellicht omdat er niets meer overblijft van die ruimte,” zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Het OCMW van Bever heeft het gezin voorlopig kunnen huisvesten in een noodwoning. Eens het gezin een andere woning kan betrekken zal het OCMW een nieuwe oproep doen voor onder meer kledij, huisraad, meubilair en droge voeding. Bever is intussen ook een inzamelactie gestart omdat de tussenkomst van de verzekeringen volgens het gemeentebestuur meestal ontoereikend zijn.