huizingen_2.jpg

Openluchtzwembad Huizingen open tijdens warme Hemelvaartweekend

woe 4 mei 2016

De volgende dagen wordt ons land het warmste plekje van Europa. Wie verkoeling zoekt kan nu al terecht in het openluchtzwembad van het provinciedomein in Huizingen.

Vrijdag klimmen de maxima naar 22 graden, zaterdag en zondag zelfs tot 23 graden. Ons land doet daarmee beter dan pakweg Athene of Barcelona waar de maxima blijven hangen rond 18 graden. Bovendien wordt er regen voorspeld. Maar niet dus in ons land. En dus verwachten ze met het extra lange Hemelvaartweekend in het provinciedomein van Huizingen ook een pak bezoekers. Bovendien is het zwembad sinds 1 mei geopend.

Het openluchtzwembad De Lammekes in Grimbergen opent pas op 1 juli de deuren. De gemeente zoekt trouwens nog redders. Afhankelijk van het aantal kandidaten zal bepaald worden of het zwembad dagelijks of enkel in de weekends zal geopend worden.

Ook aan 'Hofstade Plage' kan er gezwommen worden

Ook in het Bloso-domein van Hofstade wordt dit weekend een eerste zomerpiek verwacht. Toeristen kunnen vandaag al gebruik maken van de bewaakte zwemzone aan het strand. Vanaf morgen moet er wel betaald worden.