ba2_2.jpg

Opnieuw rechtstreeks toegang tot aankomsthal Zaventem

don 14 jul 2016

Vanaf vandaag kunnen bezoekers op Brussels Airport opnieuw rechtstreeks de aankomsthal binnen gaan.  Er werd de nodige infrastructuur aangebracht om een voorafgaande controle door de politie mogelijk te maken. 

Na de aanslagen waren de vertrekhal en de aankomsthal niet toegankelijk zonder een voorafgaande controle. Dat maakte dat wie familieleden wou afzetten of ophalen niet zomaar het luchthavengebouw kon betreden. Maar net als bij de vertrekhal en in het treinstation werd nu ook aan de aankomsthal de nodige apparatuur en infrastructuur geïnstalleerd om een controle door de federale politie mogelijk te maken. Dus wie familie of vrienden komt ophalen, hoeft niet meer buiten wachten (op voorwaarde dat ze geen uitgebreide bagage bij zich hebben).

Ook nieuwe drop off-parking  

Vanaf vandaag stelt Brussels Airport ook een nieuwe drop off-parking ter beschikking van taxichauffeurs. De eerste drop off-parking bevond zich op 250 meter van de terminal. De nieuwe parking ligt vlak naast de terminal zodat passagiers minder ver zullen moeten wandelen met hun bagage. Met de liften in de parkeergebouwen kunnen passagiers naar het vertrekniveau gaan.