tervuursesteenweg_steenokkerzeel2.png

Opnieuw werken en hinder aan Tervuursesteenweg Perk

don 16 aug 2018

Eind deze maand wordt de Tervuursesteenweg in Perk, een deelgemeente van Steenokkerzeel, opnieuw opengelegd. Opnieuw, want de steenweg ging pas in november vorig jaar weer open nadat er gedurende twaalf maanden rioleringswerken werden uitgevoerd. Nu worden er nieuwe fietspaden aangelegd, met de nodige verkeershinder tot gevolg.

In november 2016 werd de Tervuursesteenweg afgesloten in Perk vlakbij de grens met Elewijt, een deelgemeente van Zemst. Een jaar lang kon er geen verkeer meer door, omdat Aquafin er rioleringswerken uitvoerde én er nieuwe fietspaden werden aangelegd.

Binnenkort begint fase twee van de aanleg van de fietspaden, van aan het kruispunt met de Hoogstraat en de Houtemsesteenweg tot in het centrum van Perk. Daar worden eerst de nutsvoorzieningen aangepakt. Eind oktober moet de effectieve heraanleg gebeuren. Die werkzaamheden zouden duren tot volgende zomer.

Vertraging
Het lijkt ongelukkig dat de steenweg vorig jaar al openlag voor werken, sinds kort weer is opengesteld en binnenkort dus opnieuw dicht gaat. “Ook wij hadden het liever anders gezien,” zegt schepen van Openbare Werken Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). “Door de vertraging van een aantal gerechtelijke onteigeningen kunnen we fase twee echter nu pas starten.” De Tervuursesteenweg is een gewestweg, Steenokkerzeel is dus niet verantwoordelijk voor de werken.

Verkeershinder zal er pas zijn vanaf oktober, bij de effectieve wegenwerken.