vlcsnap-2017-03-28-17h32m25s151.png

Overdracht opgestart van Hanenbos Dworp aan Vlaamse overheid

din 28 maa 2017

Minister van Jeugd Sven Gatz bracht vandaag een bezoek aan het provinciaal jeugdverblijfscentrum Hanenbos in Dworp, een deelgemeente van Beersel. Hij mocht er samen met een groep schoolkinderen uit Sint-Pieters-Leeuw een speelboom inwijden. Maar hij kwam ook goeiedag zeggen aan zijn toekomstige medewerkers want volgend jaar neemt de Vlaamse Gemeenschap het domein over van de provincie.

"Ik ben hier vandaag uitgenodigd om eigenlijk al wat de overgang van dit provinciaal domein Hanenbos naar het departement Jeugd van de Vlaamse Gemeenschap op te starten. De overdracht is pas voor 1 januari 2018 maar wij proberen mekaar nu toch al te vinden om zowel voor de werking, het gebouw als voor het personeel de nodige rust te creëren”, verduidelijkt Sven Gatz, Vlaams minister van Jeugd.

Hanenbos, voorheen een domein van de KAJ, wordt sinds 2003 uitgebaat door de provincie. En met succes, vorig jaar werd er 13.500 keer overnacht. Dat de provincie afstand doet van Hanenbos is enkel het gevolg van de staatshervorming.   

In het laatste jaar dat de provincie Hanenbos beheert, voegt ze nog een leuke attractie toe aan het 13,5 hecatere grote speelbos: een oude zieke kastanjelaar die door boomkunstenaar Koen Vandewalle omgetoverd werd tot een speelboom. De boom vormt het sluitstuk van het bosbeleefpad van Hanenbos. Minister Gatz, gedeputeerde Tie Roefs en de burgemeester van Beersel Hugo Van Daele mochten de speelboom inwijden, samen met de 4de jaars van de Sint-Lutgardisschool van Sint-Pieters-Leeuw.