bouwproject_oudergem.jpg

Overijse dient bezwaar in tegen grootschalig bouwproject Welriekendedreef

vrij 4 nov 2016

Overijse gaat een bezwaar indienen bij de gemeente Oudergem tegen een bouwproject dat men wil realiseren net op de grens met de druivengemeente. Dat project omvat 99 woongelegenheden, een hotel en kantoren. Overijse vreest dat het project de dorpskern van Jezus-Eik nog meer zal versmachten.

De bouwplannen bestaan enerzijds uit de afbraak van een pand met kantoren en twee woningen en anderzijds uit het oprichten van een flatgebouw met 99 woongelegenheden, een hotel en kantoren langs de Welriekendedreef en de oprit van de E411.

De inwoners van Jezus-Eik vrezen dat het project de verstedelijking van hun nu al drukke dorpskern verder in de hand zal werken. Ook vrezen ze voor extra verkeershinder. Het is bovendien nu al bijzonder druk aan de Welriekendedreef. (Bekijk ook de reportage: 'Inwoners Jezus-Eik vrezen grootschalig bouwproject') Het gemeentebestuur stelt zich dan ook de vraag of er onderzoek gedaan werd naar de verkeersafwikkeling en is van oordeel dat een uitgebreider mobiliteitsrapport noodzakelijk is.

Voorts zijn de plannen in strijd met het ruimtelijk structuurplan Overijse. Volgens de druivengemeente kan op de site immers een schitterende natuurverbinding gerealiseerd worden over de gemeenten– en gewestgrenzen heen. Ook stelt Overijse zich vragen bij de behandeling van het afvalwater. Volgens de gemeente voldoet het project ook niet aan de brandweervoorschriften. En tot slot oordeelt Overijse dat er een nieuw openbaar onderzoek moet komen omdat de aanvraag tot vergunning bij de Brusselse buurgemeente Oudergem enkel in het Frans werd opgesteld.