bruegel_2.jpg

Pajottenland eist belangrijke rol op tijdens Bruegeljaar

zat 21 jan 2017

In het Pajottenland is een werkgroep al volop bezig met de voorbereidingen van het Bruegeljaar. Dat meldt De Standaard. In 2019 herdenken we dat het 450 jaar geleden is dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei willen die gelegenheid anagrijpen om in de verf te zetten dat Bruegel een echte Pajot was. 

Vlaanderen wil in 2019 uitpakken met een herdenkingsjaar voor Breugel met internationale uitstraling. Vooral in Brussel en Antwerpen zullen er verschillende tentoonstellingen rond de oude meester te bezichtigen zijn. Maar wie ook wil weten waar Bruegel zijn inspiratie haalde voor landschappen en volkse taferelen, die kan beter een bezoek brengen aan het Pajottenland. Bruegel vereeuwigde bijvoorbeeld de Sint-Annakapel in Pede in Parabel der Blinden. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"55562","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"117","width":"610"}}]]

 

Pajottenland+, een Europees samenwerkingsverband voor plattelandsontwikkeling en Toerisme Pajottenland & Zennevallei hebben nu een werkgroep opgericht die een eigen Bruegelprogramma moet uitwerken. Ze zien het Bruegeljaar als een unieke kans om de streek van Bruegel te tonen en te laten voelen, proeven en beleven.