Pepingen investeert dankzij subsidies in vlindervallei

vrij 8 dec 2017

In Pepingen vindt het gemeentebestuur dat de dorpskern meer groen en kleur kan gebruiken. Daarom worden er vanaf dit voorjaar onderhouds- en vlindervriendelijke planten aangeplant die het hele seizoen bloemen zullen geven. De gemeente kan hiervoor rekenen op subsidies van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei.

Pepingen vond buurgemeente Rebecq, grenzend aan Heikruis, een inspirerend voorbeeld om meer groen in de dorpskern te krijgen. Vervolgens ging de gemeente te rade bij het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei dat een plan uittekende én subsidies uitreikte. De aanplanting van een resem onderhouds- en vlindervriendelijke planten wordt voor 70 procent gesubsidieerd door het Regionaal Landschap. Voor de uitvoering van het aanplanten zal worden samengewerkt met Pro Natura en Sociale Werkplaats vzw.

Het vlinderparadijs komt er in het verlengde van de vlindertuin aan de Brugstraat. Pepingen hoopt hiermee de vlindervallei verder uit te bouwen en diende ook een project in bij de provincie Vlaams-Brabant om tal van projecten en evenementen op te zetten in het teken en ter bescherming van vlinders.