06-14_zennevallei.jpg

Personeelstekort politiezone Zennevallei stilaan van de baan

don 15 jun 2017

Het nijpende personeelstekort bij de politiezone Zennevallei raakt stilaan opgelost. Eind dit jaar wordt het kader bij de politie-inspecteurs helemaal ingevuld en vanaf volgend jaar zouden de kaders zelfs worden uitgebreid.

De politiezone Zennevallei ontstond recent door een fusie van de voormalige korpsen van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. Vorig jaar kampte de nieuwe politezone met een groot personeelstekort. Als gevolg daarvan moest een aantal vormen van dienstverlening, zoals de 24 uur-permanentie aan het loket, worden teruggeschroefd. Vooral bij de inspecteurs was het tekort aan personeel nijpend.

Woensdagavond, bij de voorstelling van het jaarverslag, klonk korpschef Mark Crispel al heel wat optimistischer. "Als alles volgens plan verloopt, wordt het kader volledig gevuld tegen eind 2017. Er is opnieuw een vlotte instroom vanuit de politieschool en vanaf 2018 zal het kader zelfs worden uitgebreid", aldus Crispel.

Ondanks het tekort aan personeel, boekte de politiezone Zennevallei een paar mooie resultaten. Zo werden in 2016 meer dan 700 personen opgepakt. Ook de ANPR-camera met automatische nummerplaatherkinning in Sint-Pieters-Leeuw leverde nuttig werk. Dank zij de camera kon onder andere een rondtrekkende bende worden ontmanteld. Er liggen dan ook plannen op tafel om het ANPR-netwerk uit te breiden naar Halle en Beersel. 

De politiezone Zennevallei wil blijven inzetten op drugscontrole. Vermoedelijk zal ze vanaf 2018 kunnen beschikken over een drugshond.  

(Foto Persinfo)