66382_bever.png

Plofkraken Buggenhout en Kinrooi mogelijk werk van zelfde bende plofkraak Bever

vrij 8 jun 2018

Mogelijk zijn de zogenaamde plofkraken op geldautomaten in Buggenhout en Kinrooi de voorbije dagen het werk van dezelfde bende die vorig jaar in Bever een geldautomaat tot ontploffing bracht. Ook de ontploffing Tielt-Winge van vorige maand gebeurde volgens diezelfde techniek.

In de nacht van 30 op 31 oktober vorig jaar brachten dieven een geldautomaat in Bever tot ontploffing. Net zoals bij de recente overvallen gebruikten de daders daarbij gas, maar een buit was er niet. Het geld uit de automaat werd bij de ontploffing vernield. De daders konden wegvluchten en zijn nog altijd spoorloos.

Bij de ontploffingen In Buggenhout en Kinrooi konden de daders maakten de daders wel een flinke buit. Door het gebruik van gas werkten de plofkoffers van de automaten niet en werd het geld niet gemerkt met verf. De daders konden een paar honderdduizenden euro meenemen.

Na de recente plofkraken grijpen de speurders terug naar de kraak in Bever van dit najaar. Tijdens het onderzoek naar de overval liep het spoor dood, maar nu wordt alles herbekeken.

foto: plofkraak Bever