plukteam.jpg

Plukteam Pajottenland & Zennevallei zoekt helpende handen

woe 27 jul 2016

Het Pajottenland en de Zennevallei staan bekend omwille van hun traditie van hoogstamfruit. Jammer genoeg komen heel wat eigenaars er niet meer toe om hun historische hoogstam appel- en perenbomen geplukt te krijgen. Gevolg: al dat lekkere fruit rot of valt op de grond.

Daaraan trachten de vrijwilligers van het plukteam Pajottenland & Zennevallei iets te doen. Een unieke service die enkel in onze regio bestaat. De oogst wordt netjes verdeeld tussen de plukker  en de eigenaar van de boomgaard.

Het plukteam richt zich vooral op appels en peren. Het plukseizoen start vanaf september, maar je kan nu best al je boomgaard aanmelden zodat er tijdig een vrijwilliger kan gezocht worden. Ook extra plukkers zijn welkom. Zij krijgen een gratis plukmand en een korte opleiding zodat ze veilig en efficiënt aan de slag kunnen.

Boomgaard aanmelden of je kandidaat stellen als plukker kan via pajot-zenne.be/plukteam

Het Plukteam is actief in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.