Politie Brussel gaat extra controleren op trouwstoeten

woe 4 apr 2018

De Brusselse politie hield tijdens het paasweekeinde 7 trouwstoeten tegen die het allemaal niet nauw namen met de verkeersregels. De politie kondigt alvast verscherpte controles aan. Ook in onze regio waren er de afgelopen maanden problemen met trouwstoeten in het verkeer. Dat was onder meer het geval in Dilbeek, Meise en Vilvoorde.

Trouwstoeten veroorzaken vaal heel gevaarlijke toestanden in het verkeer omdar de deelnemers aan zo'n stoet vaak alle regels aan hun laars lappen. Om soortgelijke wantoestanden in de toekomst te voorkomen, laat de Brusselse politie weten elk weekend controleacties te zullen uitvoeren op trouwstoeten. Aanleiding is het feit dat dit weekend maar liefst 7 trouwstoeten het verkeer ontregelden. In de Brusselse gemeente Laken gaven buurtbewoners bovendien te kennen dat ze die overlast meer dan beu zijn. 

Vanuit Brussel trekken de trouwstoeten regelmatig naar de Vlaamse Rand, ondermeer naar Wemmel, Dilbeek en Vilvoorde. Bij de controles van dit weekend werden tientallen boetes uitgeschreven, onder andere voor niet aangepaste snelheid en voor het niet dragen van de gordel.