Politiezone AMOW betrapt snelheidsduivels

don 8 feb 2018

Woensdagmorgen voerde de politie van zone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) tijdens de ochtendspits snelheidscontroles uit in Merchtem en Asse. Vooral in Merchtem bleken de meeste chauffeurs de zone 30 in deelgemeente Hamme vrolijk te negeren. Eén chauffeur zoefde zelfs aan 66 km/u door de zone 30.

In de dorpskern van de Merchtemse deelgemeente Hamme werd onlangs een zone 30 ingevoerd. Een uurtje controleren op woensdagochtend leert dat de meeste chauffeurs zich niet aan de nieuwe snelheidsbeperking houden; liefst 30 van de 40 gecontroleerde voertuigen reden te snel. Eén bestuurder reed in de Lindestraat zelfs 66 km/u, meer dan het dubbele van de toegelaten snelheid.

In de Assese deelgemeente Kobbegem controleerde de zone AMOW dan weer op snelheid in de Langestraat, waar chauffeurs volgens buurtbewoners veel te hard over de verkeersdrempels rijden. Op 213 gecontroleerde bestuurders stelden de agenten 16 overtredingen vast. Ook hier reed één chauffeur aan opvallend hoge snelheid: 78 km/u, terwijl de limiet op 50 km/u ligt.