politie6.png

Politiezone TARL schrapt nieuwjaarsreceptie door terreurdreiging

don 29 jan 2015

De politie van de zone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke heeft de traditionele nieuwjaarsreceptie geannuleerd. De maatregel is een gevolg van de terreurdreiging. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In principe had vrijdagavond de nieuwjaarsreceptie moeten plaatsvinden in het parochiecentrum van Liedekerke. Maar het politiecollege en de korpsleiding hebben die nu afgeblazen. Ze vinden het niet verantwoord om alle agenten samen te brengen op een ogenblik dat er een terreurdreiging is tegen politiemensen. 

In de zone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel vond de nieuwjaarsreceptie gisteren wel plaats. Maar de ingangen van het cultuurcentrum in Asse werden zwaar bewaakt door agenten. Ook tijdens de begrafenis van een Brusselse agent eerder deze week in de kerk van Walvergem waren er extra veiligheidsmaatregelen. Zo werd de ingang bewaakt door verschillende agenten.

De politie van de zone Pajottenland heeft dan weer beslist om geen snelheidscontroles meer aan te kondigen. De zone communiceerde in het verleden vooraf via de sociale media waar en wanneer er zou gecontroleerd worden. Maar voorlopig zal dat niet meer gebeuren omwille van de terreurdreiging.