zigeuners.jpeg

Problemen met zigeuners in Halle

don 28 jul 2016

De brandweer heeft deze namiddag een brandkraan moeten dichten die door een groep zigeuners aan de Noorderstraat in Halle was opengezet. De woonwagenbewoners moesten afgelopen dinsdag al vertrokken zijn, maar een deel van de groep verblijft nog steeds op de weide naast de spoorweg.

"Er was afgesproken dat ze aanvankelijk zaterdag zouden vertrekken", zegt burgemeester Dirk Pieters (CD&V). "Na onderhandelingen is er besloten dat het laatste deel van de groep tot dinsdag mocht blijven, dus normaal zou iedereen daar nu weg moeten zijn." Enkele gezinnen verlieten deze namiddag het terrein, maar er staan nog altijd een twintigtal woonwagens.

De politie kwam ter plaatse nadat er melding was gemaakt van een defecte brandkraan. De kraan was opengedraaid door de zigeuners, maar kon enkel worden gedicht door de brandweer. Intussen werd ook duidelijk dat verschillende omheiningen in de buurt waren vernield en dat de woonwagenbewoners verschillende paaltjes uit de grond hadden gehaald zodat ze met hun voertuigen via het fietspad op de weide konden rijden. Wanneer de laatste groep woonwagens zal vertrekken, is nog niet duidelijk