roremi.jpg

Protest tegen woonproject in Liedekerke

zon 23 apr 2017

Verschillende buurtbewoners van de Rozenlaan, Resedalaan en Mimosalaan in Liedekerke protesteren tegen de komst van een woonproject met 60 appartementen, gespreid over drie blokken. Ze betreuren dat de buurt nauwelijks betrokken werd en dienen nu een gezamenlijk bezwaarschrift in tegen de plannen. 

Het bezwaarschrift telt meer dan 20 ernstige bezwaren tegen de projectaanvraag. De buurtbewoners vinden het niet kunnen dat een project van dergelijke densiteit zou neergepoot worden in hun straten. Vandaag zijn er 57 woningen. Met 60 extra appartementen zou de wooncapaciteit meer dan verdubbeld worden. 

De bewoners van de buurt, die zich verenigen in het buurtcomité RO-RE-MI, aanvaarden niet dat een dergelijk groot project tot stand kan komen zonder een dialoog tussen de buurt, de ontwikkelaar en het gemeentebestuur. Het buurtcomité richt zich geenszins tegen het gemeentebestuur, maar wil haar burgerrechten maximaal benutten. 

De buurtbewoners vragen een duidelijke signaal van het gemeentebestuur naar de projectontwikkelaar. ‘Onze gemeente is geen experimentele plaats voor winstgevende woonprojecten van rijke ontwikkelaars. De gemeente heeft nood aan buurtgerichte projecten op maat van de inwoners en met respect voor onze natuur, omgeving, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid,’ zegt het actiecomité.