Provincie wil woninginbraken verminderen met anti-inbraaklabel

woe 15 feb 2017

De provincie Vlaams-Brabant bindt de strijd aan tegen woninginbraken. Om dit engagement kracht bij te zetten, lanceerde ze vanmiddag in het gemeentehuis van Dilbeek het certificaat 'Inbraak Veilig'. Uit onderzoek blijkt immers dat een woning waarop zo'n label hangt, tot 90 procent minder kans heeft op een geslaagde inbraak.

Om dit engagement kracht bij te zetten ondertekenden de gouverneur, de burgemeester en politiekorpschef van Dilbeek en de vertegenwoordigers van de federale Politie en het gerecht van Halle-Vilvoorde een charter.   

In Nederland werd het label al 20 jaar geleden geïntroduceerd. Met succes. Want daar is gebleken dat een huis met een anti-inbraak label tot 90% minder risico loopt op ongewenste bezoekers. In Vlaams-Brabant werden alle politiezones uitgenodigd om mee te stappen in dit project.Voorlopig gingen enkel de zones Tienen-Hoegaarden en Dilbeek daar op in .

Een 'Certificaat Inbraak Veilig' is gratis en tien jaar geldig. Inwoners van de politiezone Dilbeek kunnen voor informatie terecht bij de politie of de preventiedienst van de zone.