bomaco.png

Provincieraad beslist niet over toekomst Bomaco-site

woe 20 jun 2018

De provincieraad van Vlaams-Brabant legt de toekomst van de Bomaco-site in Zellik in de handen van de deputatie. N-VA-provincieraadslid Joris Van den Cruiijce had een voorstel ingediend die de uitbreiding van de site definitief moest stopzetten. Maar de meerderheidspartijen binnen de provincieraad wilden niet stemmen over het voorstel.

Met de besluit stuurt de provincieraad het dossier door naar de deputatie. “De deputatie heeft nu 90 dagen tijd om het voorstel terug op de provincieraad te brengen en ter stemming voor te leggen. Op die manier kan de provincie dus één en ander uitstellen tot na de verkiezingen en hoeft ze ook geen kleur te bekennen. Dat tot grote onzekerheid van de buurt,” zegt Van den Cruijce.

Het dossier beroert al enige tijd de gemoederen in Asse. Het open landbouwgebied tussen Relegem en Wemmel wordt door de provincie aangeduid om er een nieuwe industriezone te ontwikkelen. Dat gebeurde in overleg met de gemeente Asse, maar het gemeentebestuur liet zich in navolging van de Assese oppositie bijzonder sceptisch uit over een mogelijke uitbreiding van de bedrijvenzone.

Van den Cuijce wil dat de provincie Vlaams-Brabant nog voor de verkiezingen met een duidelijk standpunt komt over de toekomst van de Bomaco-site.