Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recordweek Heizel relativeert mobiliteitsdruk, zegt Brussels Expo

Recordweek Heizel relativeert mobiliteitsdruk, zegt Brussels Expo

Brussels Expo en de stad Brussel relativeren de mobiliteitsmoeilijkheden die het NEO-project op de Heizel met zich mee zou kunnen meebrengen.  Zo beleefde het tentoonstellingspark volgens hen een recordweek qua bezoekers zonder noemenswaardige moeilijkheden.

De Heizel ontving vorige week 185.000 bezoekers en dat is een record. De tentoonstelling over de Titanic lokte 10.000 bezoekers. De verschillende beurzen verwelkomden 35.000 bezoekers.  De verschillende concerten van Stromae, Peter Gabriel en André Rieu in Paleis 12 brachten 60.000 fans op de been.

“Deze recordweek was meteen ook een test voor de beheerders van het Tentoonstellingspark. Door de inzet van extra personeel, een vereenvoudigd parkeerticket, een mobiliteitsplan en een ruimer aanbod van de MIVB verliep de mobiliteit zonder hindernissen”, aldus Philippe Close, voorzitter van Brussels Expo en schepen van de stad Brussel.  “De recordweek heeft bewezen dat de Heizel de capaciteit heeft om uit te groeien tot een aantrekkingspool voor ontspanning en allerhande events zoals voorzien in het NEO-project”, aldus nog Close.