Ruilwinkel en welzijnspunt in Huis van het Kind Dilbeek

zat 24 maa 2018

In het Huis van het Kind Dilbeek worden vandaag twee nieuwe initiatieven gelanceerd. Voortaan kunnen kinderen, jongeren en hun ouders er terecht in een welzijnspunt dat informatie verstrekt over scholen, opvoedingsondersteuning en rechten van kinderen. Ook opent er een ruilwinkel, waar ouders kinderkledij tot maat 104 (4 jaar) kunnen ruilen.

De kinderruilwinkel van het Huis van het Kind Dilbeek heet 'de rUIL', met een uil als logo. Ouders kunnen er elke donderdagnamiddag kinderkledij tot maat 104 binnen brengen. In ruil voor die kledij, krijgen de ouders jetons die ze kunnen gebruiken voor de aankoop van nieuwe kledij voor hun zoon of dochter. De ruilwinkel wordt bemand door vrijwilligers.

Het welzijnspunt dat vandaag ook gelanceerd is, heet KiJo. Kinderen, jongeren en hun ouders worden er afhankelijk van hun vraag doorverwezen naar de juiste diensten. Het KiJo biedt ook administratieve hulp. Het welzijnspunt zal elke maandag- en woensdagvoormiddag en op donderdagnamiddag open zijn.

Ter gelegenheid van de twee nieuwe initiatieven vindt er vandaag een feestelijk moment plaats in het Huis van het Kind Dilbeek. Van 11 uur tot 13 uur kan je er een kijkje nemen en genieten van kinderanimatie en een hapje en een drankje.

Meer informatie vindt u hier.