asse_ringweg2.png

Ruim 850 handtekeningen tegen plannen ringweg Asse

din 8 maa 2016

In Asse hebben 862 mensen hun handtekening gezet onder een bezwaarschrift tegen de plannen voor de ringweg. De actiegroep Arma, wat staat voor Actiegroep Ruimte en Mobiliteit Asse, beweert dat de gemeente onder één hoedje speelt met de provincie om het voorgestelde tracé door te drukken.

Tot maandag konden er bezwaarschriften ingediend worden tegen de Provinciale Ruimtelijke Uitvoeringsplannen voor Asse. Een belangrijk onderdeel van die plannen is de afwerking van de ringweg rond Asse. Het eerste deel van die ring ligt er al sinds 2008, maar deel twee en drie werden nog niet gerealiseerd omdat het toenmalige actiecomité 'Geen Ring door Asse' deze met succes aanvocht bij de Raad van State. Vorig jaar stelde de provincie een nieuwe studie voor waaruit bleek dat het oorspronkelijke tracé, mits een aantal aanpassingen, toch het beste is. Dat tracé kreeg ook de goedkeuring van de gemeente Asse.

Maar ook het actiecomité schoot weer in actie. Onder een nieuwe naam 'Arma' pleit het opnieuw voor een ringweg die niet door, maar rond het centrum gaat. Arma stelde een lijvig bezwaarschrift op dat ondertekend werd door 862 Assenaren. Dat bezwaarschrift werd vorige week ingediend bij de provincie en het gemeentebestuur van Asse kreeg een dubbel toegestuurd. De Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening moet zich nu uitspreken over de bezwaren. Een definitieve beslissing van de provincieraad wordt verwacht in de zomer.