uplace.jpg

Schauvliege ontkent positief advies voor Uplace in Machelen

din 7 okt 2014

Het kabinet van minister Schauvliege ontkent dat ze een positief advies voor Uplace ontvangen heeft van de gewestelijke milieuvergunningcommissie. Dat heeft de woordvoerder bevestigd aan RINGtv.  Ook Uplace laat in een persbericht weten nog niet op de hoogte te zijn van een positief advies.    

De gewestelijke milieuvergunningcommissie moet bevoegd minister Schauvliege advies geven voor het afleveren van een milieuvergunning.  Die commissie baseert zich voor dit besluit op het advies van verschillende administraties. 

Volgens Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum van Groen gaat de gewestelijke milieuvergunningscommissie een positief advies geven.  Nochtans hadden onder meer het agentschap Zorg en Gezondheid en de administratie Milieu bedenkingen bij het project.  Maar volgens Sanctorum scharen ook zij zich nu achter dat positief advies.  Sanctorum stelt zich daarom vragen bij de objectieve beoordeling van dit dossier en wil nagaan of er geen druk werd uitgeoefend.

Maar de woordvoerder van bevoegd minister Schauvliege ontkent in een telefonische reactie dat het kabinet zo’n positief advies ontvangen heeft.  Volgens hem kan het zelfs nog maanden duren voor de gewestelijke milieuvergunningscommissie haar advies zal klaar hebben.