45599_hardy.png

Seriemoordenaar Renaud Hardy valt agent aan tijdens transport

woe 21 feb 2018

Het transport van Renaud Hardy wordt extra beveiligd nadat hij gisteren een agent heeft aangevallen. De 55-jarige man uit Mechelen staat terecht voor twee moorden – onder meer die op zijn ex-vrouw in Zemst in 2015 – en twee moordpogingen - waarvan ook één in Zemst, namelijk die op actrice Veerle Eyckermans.

Omwille van zijn gezondheid - Hardy lijdt aan de ziekte van Parkinson - wordt de man naar zijn proces in Tongeren gebracht met een speciale taxidienst. Tijdens de rit gisteren heeft Hardy een agent aangevallen. “Tijdens het vervoer moest Hardy dringend naar het toilet. Omdat ze op vijf minuten van de bestemming waren, vroegen de agenten Hardy om te wachten. Daarop maakte hij zijn gordel los en viel een politieagent aan”, zegt openbaar aanklager Alexandra Van Kelst.

Hardy zelf minimaliseert de zaak. “Ik moest inderdaad dringend plassen, maar mocht niet. Ik deed mijn horloge uit en ben recht gestaan, maar wilde de agent niet aanvallen. Ik heb niet gestampt en was nog geboeid. Ik wist niet dat het nog maar 500 meter was. Ik heb geen besef van tijd en ruimte”, zei de man vanmorgen bij de start van een nieuwe procesdag.