02maart16_jarige4.jpg

Simonne Van Linthout blaast 107 kaarsjes uit in Kraainem

woe 2 maa 2016

Het was feest vandaag in het woonzorgcentrum Atrium in Kraainem. Daar werd Simonne Van Linthout uitgebreid in de bloemetjes gezet want de kranige dame mocht maar liefst 107 kaarsjes uitblazen. 

Simonne Van Linthout werd geboren op 2 maart 1909 in Leuven. Ze was de op een na jongste uit een gezin met 10 kinderen. Zelf heeft ze twee zonen, 6 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42981","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","width":"610"}}]]

Al op jonge leeftijd hielp Simonne mee in de drukkerij van haar ouders in Leuven. Ze verzorgde er onder meer de eindredactie van de teksten en de magazines die er gedrukt werden. En die passie voor boeken is gebleven. “Ze is nog steeds zeer intellectueel want ze leest nog dagelijks en kijkt regelmatig televisie. De woorden die ze niet begrijpt, zoekt ze dan op in een woordenboek”, aldus haar zoon André Armand.

En ondanks haar stevige leeftijd, blijft Simonne stralen. “Het is een heel fiere dame. Ze is altijd heel netjes. Het haar moet altijd perfect zijn. Anders is ze niet tevreden”, vertelt ons Marie-Louise Bierkens, de directrice van het woonzorgcentrum Atrium in Kraainem.

Keihard werken en een eeuwig optimisme

Keihard werken en een eeuwig optimisme, zijn volgens haar familie het geheim van Simonne om 107 jaar te worden. Die verjaardag werd uiteraard gevierd in het woonzorgcentrum Atrium in Kraainem. Een verslag van de party krijg je straks in het nieuws op RINGtv.