politie_dilbeek6.jpg

Slachtoffers woninginbraak Drogenbos intussen zelf opgepakt voor drugshandel

din 21 maa 2017

De woninginbraak maandag in Drogenbos , waarbij 2 bewoners gewond raakten, is waarschijnlijk het gevolg van een uit de hand gelopen conflict in het drugsmilieu. De 2 zonen, die gisteren nog voor verzorging werden overgebracht naar het ziekenhuis, en hun ouders zijn intussen opgepakt. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Gisterochtend werd de lokale politie opgeroepen voor een diefstal met geweld in een woning in Drogenbos. De 2 meerderjarige zonen hadden 3 inbrekers op heterdaad betrapt. Er ontstond een vechtpartij waarbij de 2 jonge bewoners gewond raakten. De 3 inbrekers sloegen op de vlucht, van hen ontbreekt voorlopig elk spoor.

De lokale recherche kwam samen het labo ter plaatse voor een sporenonderzoek. Daar stelden de speurders een sterke cannabisgeur vast. Er werd ook een kleine hoeveelheid marihuana gevonden wat de speurders deed vermoeden dat het incident het gevolg was van drugshandel.

Daarom werd er een nieuw onderzoek opgestart naar de drugsfeiten. Met een drugshond van de federale gerechtelijke politie werd een grondige huiszoeking uitgevoerd. De speurders vonden uiteindelijk zo’n 2,5 kg marihuana, 78 gram MDMA en cash geld ter waarde van 30.000  euro.

Naast de zonen werden ook de vader en de moeder opgepakt. Zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding voor de verkoop van verdovende middelen.