kraanbedrijf_sarens.png

Slechts een derde van alle ondernemers in regio Londerzeel is tevreden

vrij 22 jun 2018

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, heeft het Vlaams Netwerk voor Ondernemingen (VOKA) zo'n vierhonderd ondernemers ondervraagd over wat zij als ondernemers als pijnpunten zien en wat ze verwachten van het lokaal bestuur. De resultaten voor de regio Londerzeel zijn niet goed: slechts 31 procent van de ondernemers is tevreden over het lokaal bestuur.

Onder de regio Londerzeel vallen de gemeenten Meise, Kapelle-op-den-bos en Londerzeel. De grootste troeven van de regio is de optimale ligging, op het kruispunt van Brussel en Antwerpen, dicht bij het kanaal en de luchthaven. Daarnaast is er de grote diversiteit aan bedrijven. Maar de ondernemers zien tegelijk een aantal knelpunten.

Londerzeel zou volgens de ondervraagde ondernemers meer ‘ondernemersvriendelijk moeten worden, door bijvoorbeeld structureel overleg te plegen met bedrijven, te zorgen voor transparantie en meer eenvoud en een vast aanspreekpunt voor bedrijven te creëren. Ook moet de regio Londerzeel meer aandacht hebben voor de mobiliteit, het bestaande industrieterrein opwaarderen en een duidelijke toekomstvisie uitspreken voor Londerzeel als economisch centrum.

Suggestie
Hendrik Sarens van het kraanbedrijf Sarens heeft met zijn bedrijf wel een goede verstandhouding met de gemeente Londerzeel, maar heeft toch ook een suggestie voor het volgend gemeentebestuur: “In Londerzeel is er nog altijd de belasting op drijfkracht. Ik denk dat dit in België nog maar in een tiental gemeenten het geval is. Da's iets wat onze regio zou moeten herbekijken.”