afval_containerpark_meise.jpg

Sluikstort voor de poorten van recyclagepark in Meise

zat 22 apr 2017

Meise blijft kampen met een hardnekkig sluikstortprobleem. Vanmiddag lag er cynisch genoeg zelfs een berg afval net voor de ingang van het recyclagepark. Dat kon zwerfvuilcoach Luc Larivière tot zijn ontzetting vaststellen. 

Luc Larivière geloofde vanmiddag zijn ogen niet toen hij zag hoeveel afval onbekenden voor de ingang van het recyclagepark van Meise hadden gedumpt. "Wat is het toppunt van lef? Alles afkappen voor het containerpark en dan maken dat je weg bent", zo omschrijft hij de hallucinante situatie.

Het afval is er vrijdagavond achtergelaten. Een witte vrachtwagen dumpte een hele lading afval en vertrok met open deuren en zonder verlichting. Een alerte buurtbewoner merkte het op en verwittigde de politie.

Er staan geen camera's op de site van het recyclagepark, hoewel Incovo volgens Larivière wel al drie jaar lang belooft om er te plaatsen. "Wij zijn al jaren vragende partij om aan het containerparken een camera te hangen, en die zou hem al lang dik en dubbel terugbetaald hebben. Maar daar wordt spijtig genoeg allemaal geen gevolg aan gegeven", aldus de zwerfvuil- en sluikstortcoach.

(Foto's: © Luc Larivière)