knipsel_2.png

Startschot voor eerste 'werken aan de Ring'

vrij 17 aug 2018

Met de eerste spadesteek voor de aanleg van een 2 kilometer nieuw fietspad langs de Koning Albert I-laan in Vilvoorde heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vanmorgen het startschot gegeven voor de ambitieuze werken aan de Ring rond Brussel. Het nieuwe fietspad flankeert het tracé van de Ringtrambus, 1 van de 3 nieuwe verbindingen van het Brabantnet, dat duizenden auto's van de Ring moet halen. 

Die Ringtrambus zal vanaf het voorjaar van 2019 het UZ van Jette verbinden met Brussels Airport. Naast de Ringtrambus komt er een totaal nieuwe fietsinfrastructuur van wel 23 kilometer lengte. 

De werken aan de Ring zijn dus begonnen met de realisatie van alternatieven voor de auto en dat is geen toeval. Minister Ben Weyts: "De werken aan de Ring gaan niet alleen over 20 kilometer Ring, maar ook over 60 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur en 60 kilometer nieuwe tram(bus)infrastructuur.

Alle werken worden gecoördineerd door De Werkvennootschap. Die zal vanaf vandaag en nog tot en met volgende zomer kleine aanpassingswerken aan 20 haltes en een 20-tal straten in Vilvoorde, Grimbergen en Machelen uitvoeren. Die zijn nodig om het tracé voor te bereiden op de komst van de 24 meter lange Ringtrambussen. 

Volgens Vilvoords burgemeester Hans Bonte wordt met de Ringtrambus volop de kaart getrokken van beter openbaar vervoer. "Samen met de forse investeringen in fietsinfrastructuur wordt hiermee een kwaliteitsvol alternatief geboden voor de auto", aldus burgemeester Bonte.

Het nieuwe fietspad langs de Albert I-laan wordt gerealiseerd tussen de Warandelaan en de James Ensorlaan. De Albert I-laan zal voor de werken in één rijrichting worden afgesloten, er is een omleiding voorzien.