Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stationsstraat Liedekerke pas eind januari opnieuw open

Stationsstraat Liedekerke pas eind januari opnieuw open

De rioleringswerkzaamheden aan de Stationsstraat in Liedekerke zullen langer duren dan voorzien. Pas eind januari zal de ellende achter de rug zijn.

In september werd gestart met grote rioleringswerkzaamheden aan de Pijpstraat en de Stationsstraat in Liedekerke. Die klus zou intussen geklaard moeten zijn maar er zijn enkele onverwachte problemen opgedoken. “Zo was er een zware grondverzakking op het kruispunt van de Pijpstraat en de Poortstraat. En zo'n 10 woningen konden niet worden aangesloten op de hoofdleiding omdat die aansluitingen veel te diep in de grond zaten en er ook nog een andere leiding in de weg zat. Dus daarvoor moet nog een alternatieve aftakking worden aangelegd”, verduidelijkt ons schepen van Openbare Werken Dirk Lodewijk (Sp.a)

De buurtbewoners hebben er in ieder geval hun buik van vol. Er wordt nauwelijks gecommuniceerd over de werken. En ook de noodvoorzieningen laten te wensen over. Zeker voor minder mobiele mensen is het geen sinecure om zich nog te verplaatsen in de Stationsstraat. Schepen Lodewijk belooft beterschap en zegt dat er met het oog op het weekend een noodvoetpad zal worden aangebracht en de werf zal worden opgeruimd. Maar van die belofte is volgens de buurtbewoners niet veel in huis gekomen.

Wanneer de ellende voorbij zal zijn is nog niet duidelijk. Maar volgens schepen Lodewijk zal de Stationsstraat wellicht pas eind januari opnieuw kunnen geopend worden.