storm.jpg

Stormweer: stijgend aantal oproepen bij brandweer Vlaams-Brabant West

don 18 jan 2018

Het KMI kondigt voor vannacht en donderdagochtend voor alle provincies weer code oranje aan, behalve bij ons in Vlaams-Brabant. Dat krijgt voorlopig nog de code geel. Sinds middernacht heeft Binnenlandse Zaken opnieuw het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende oproepen in verband met stormschade.

Woensdagavond laat werden reeds windstoten opgetekend rond 80 km/h in het binnenland en tot 95 km/h aan zee. In de loop van deze ochtend zou de kille westenwind zijn hevigste kracht bereiken, met lokaal rukwinden tot 105 km/u en meer. De zwaarste stormen worden wel voorspeld voor het westen van het land.

Wie toch stormschade heeft, kan opnieuw een beroep doen op het noodnummer 1722, bedoeld voor niet-dringende zaken. Voor levensbedreigende situaties kan je nog altijd op het nummer 112 terecht.  Voor water- of stormschade kan je in de meeste gemeenten ook rechtstreeks naar de brandweer in de buurt bellen.

In heel wat steden werden parken en kerkhoven reeds woensdagnamiddag afgesloten. Het Brusselse Ter Kamerenbos ging gisteravond om 22uur dicht voor het verkeer en heropent normaliter vanmiddag.