justitie.png

Tandarts die patiënten seksueel misbruikte in beroep

woe 25 apr 2018

De 48-jarige tandarts die begin deze maand werd veroordeeld omdat hij 3 vrouwelijke patiënten seksueel zou hebben misbruikt, heeft beroep aangetekend tegen het vonnis. De man ontkent de feiten. De tandarts zou onder andere een 19-jarige vrouw uit Ruisbroek hebben verkracht terwijl ze half verdoofd op zijn ligstoel lag.

De tandarts uit Ganshoren kreeg 5 jaar cel, waarvan 3 jaar effectief. Volgens het slachtoffer uit Ruisbroek zou de man haar hebben verdoofd, waarna hij met zijn handen in haar broek was gegleden. De jonge vrouw had meermaals gevraagd te stoppen, maar de man deed dat pas toen er iemand aanbelde aan de deur. De tandarts werd ook veroordeeld voor de aanranding van 2 andere patiënten. Hij zou meermaals met zijn kruis tegen de vrouwen hebben geschurkt, terwijl ze half verdoofd op de ligstoel lagen.

Het was niet de eerste keer dat de man met het gerecht in aanraking kwam. In 2007 kwam hij al in opspraak toen hij zijn praktijk in Namen had. Toen werd er een klacht ingediend voor aanranding van de eerbaarheid, maar die zaak werd uiteindelijk geseponeerd. De man verhuisde dan naar Ganshoren, maar in 2012 en 2013 ontving het Brusselse parket klachten voor seksueel misbruik, wat uiteindelijk leidde tot zijn veroordeling. 

De man heeft nu beroep aangetekend maar een datum voor het proces is er nog niet.