politie3_2.jpg

Tiener die intussen gelinkt wordt aan 12 diefstallen met geweld, is andermaal vrijgelaten

woe 15 maa 2017

De 15-jarige jongen die intussen gelinkt kan worden aan 12 feiten van diefstal met geweld, is opnieuw vrijgelaten.  De jeugdrechter wil hem opsluiten in een gesloten instelling maar daar is geen plaats. De knaap was ook maandag al eens vrijgelaten maar pleegde dinsdag opnieuw een diefstal met geweld in Anderlecht.

Het lijkt dweilen met de kraan open.  De jongen werd zaterdag al een eerste maal opgepakt voor een diefstal met geweld in de Huidevetterstraat in Brussel.  De politie van de zone Rode (Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) was de tiener al een tijdje op het spoor. Hij zou het kopstuk van een bende zijn die sinds midden januari de stationsbuurten van Linkebeek en Ukkel onveilig maakte. De jongeren dwongen minstens 11 slachtoffers om geld en kostbare spullen af te geven.

Voor een aantal feiten legde de tiener bekentenissen af. Maar de jeugdrechter liet hem maandag vrij door een plaatsgebrek. Amper 1 dag na zijn vrijlating pleegde hij een nieuwe diefstal met geweld in Anderlecht. Opnieuw mocht hij zich verantwoorden voor de jeugdrechter maar die heeft hem andermaal vrijgelaten omdat er geen plaatsen beschikbaar zijn in een gesloten instelling. (foto archief RINGtv)