politie3_2.jpg

Tiener die was vrijgelaten ondanks 11 inbraken in Linkebeek, pleegt meteen nieuwe diefstal met geweld

din 14 maa 2017

De 15-jarige jongeman die dit weekend werd opgepakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij 11 inbraken in Linkebeek en Ukkel, was vandaag opnieuw betrokken bij een diefstal met geweld in Anderlecht. De jongeman was maandag vrijgelaten omdat er geen plaats was in een gesloten instelling.  

De stationsbuurten van Linkebeek (foto boven) en Ukkel werden sinds midden januari geteisterd door een bende jongeren die hun slachtoffers dwongen om geld en kostbare spullen af te geven. Volgens de politie pleegde de bende minstens elf feiten van zogenaamde ‘steaming’. Zondagnacht kwam er een doorbraak toen een van de vermoedelijk daders, een jongen van amper 15 jaar, kon worden opgepakt in Brussel voor een diefstal met geweld in de Huidevettersstraat.

Zes slachtoffers die in Ukkel en Linkebeek beroofd werden, herkenden de minderjarige formeel. Hij werd voorgeleid bij het jeugdparket met het oog op een plaatsing in een gesloten instelling. Maar door plaatsgebrek werd de jongeman opnieuw vrijgelaten.

Amper 1 dag na zijn vrijlating werd hij opnieuw opgepakt. Dat bevestigt de politie van de zone Rode (Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode). Hij was vanmorgen betrokken bij een diefstal met geweld in Anderlecht. Hij zal zicht wellicht opnieuw moeten verantwoorden voor de jeugdrechter.