sporthal_ternat.jpg

Tijdelijke sporthal Ternat is leegstaande fabriek

don 8 dec 2016

In Ternat wordt alles in gereedheid gebracht voor de langverwachte renovatie van het sportcomplex met bijhorend zwembad aan de Van Cauwelaertstraat. Begin januari gaat het sportcomplex voor bijna anderhalf jaar dicht. Om de sportclubs niet in de kou te laten staan, huurt de gemeente een leegstaande fabriek die ze zal inrichten als tijdelijke sporthal.

Het bedrijf Tubes Souples langs de Nieuwbaan in Sint-Katharina-Lombeek ging drie jaar geleden failliet. Sindsdien staan de gebouwen te verkommeren. Maar vanaf januari komt daar verandering in, want dit wordt voor bijna anderhalf jaar de tijdelijke sporthal van Ternat.

Voor de aanpassingswerken heeft Ternat 15.000 euro voorzien. Daarnaast betaalt de gemeente een huurprijs van 5500 euro per maand. De fabriek bestaat uit één grote hal met daarrond en daarboven nog verschillende kleinere ruimtes. Die zullen ingericht worden als danszaal, gevechtszaal, gymzaal, badmintonzaal en zaal voor schoolsporten.

De zwemclubs kunnen tijdens de renovatie van het sportcomplex dan weer terecht in de naburige zwembaden van Asse, Dilbeek, Roosdaal en Liedekerke. Alle sportclubs van Ternat een nieuw tijdelijk onderkomen geven, was een puzzel en een huzarenstukje om u tegen te zeggen.

Tegen mei 2018 moet het vernieuwde sportcomplex van Ternat klaar zijn voor gebruik.
Straks een rondleiding in de fabriek in ons nieuws.