Tijdens werken aan Ring geen plaats meer voor 100.000 wagens

din 21 nov 2017

Tijdens de grote werken voor de herinrichting van de Ring tussen Groot-Bijgaarden en Sint-Stevens-Woluwe, die over een aantal jaren zullen starten, zal er op de Ring geen plaats meer zijn voor de tienduizenden auto's die daar nu nog rijden. Alternatieven zijn dus dringend nodig. Dat viel vandaag te horen tijdens een infosessie voor bedrijfsleiders over de werken aan de Ring. Het initiatief ging uit van Voka en de Werkvennootschap die de werken coördineert en flankerende maatregelen uitwerkt.

Wanneer de werken precies van start gaan, staat nog niet vast. Wat wel vaststaat is dat die werken heel ingrijpend zullen zijn. Het is daarbij de bedoeling om het doorgaand en het lokaal vekeer tussen de knooppunten in Groot-Bijgaarden en Sint-Stevens-Woluwe zo veel mogelijk van elkaar te scheiden, zodat gevaarljke weefbewegingen worden tegengegaan.

Wat ook vaststaat is dat tijdens de werken aan de Ring er geen plaats meer zal zijn voor de tienduizenden auto's die daar nu nog rijden. Dat vertelden de mobiliteitsexperts vandaag aan de bedrijfsleiders die tal van vragen hadden bij de plannen voor de Ring. Daarom riep de Werkvennootschap, die de werken coördineert en flankerende maatregelen uitwerkt, de aanwezige bedrijfsleiders op om hun personeel er toe aan te zetten de wagen thuis te laten en te kiezen voor de fiets en/of het openbaar vervoer. Er wordt alleszins gewerkt aan de aanleg van alternatieve fietssnelwegen evenals extra lijnen voor tram en trambus.

Wanneer de werken aan de Ring zullen starten, is nog niet geweten. Dat zal niet voor morgen zijn, gezien nog lang niet alle vergunningen in orde zijn. De Werkvennootschap verwacht dat de werken zo'n 4 à 6 jaar zullen duren.