Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee maanden hinder door werken Ring rond Brussel tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe

Twee maanden hinder door werken Ring rond Brussel tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert nog tot 31 juli een onderhoud uit aan het wegdek van de Ring rond Brussel (R0). Het gaat om het stuk Ring tussen de Vierarmentunnel en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. De werken gebeuren in beide richtingen. Ondanks de dynamische werfinrichting moeten pendelaars volgens het Verkeerscentrum rekening houden met ernstige verkeershinder tijdens de spitsuren. 

19 juni - 8 juli: onderhoud buitenring (opritten Wezembeek-Oppem en Tervuren afgesloten!)

Van maandag 19 juni tot zaterdag 8 juli zal er gewerkt worden aan de buitenring (richting Sint-Stevens-Woluwe). De onderhoudswerken worden van maandag tot en met zaterdag tijdens de dag uitgevoerd. 

De opritten van Wezembeek-Oppem en Tervuren (van de buitenring, niet van de binnenring) worden tijdens deze werken afgesloten wanneer de aannemer op de pechstrook en de rechterrijstrook werkt. De afritten worden enkel kortstondig afgesloten als er ter hoogte van de afritten geasfalteerd wordt. 

8 - 9 juli: werfzone van buiten- naar binnenring

In de nacht van 8 op 9 juli verplaatst Wegen en Verkeer de werfzone van de buiten- naar de binnenring. De metalen blokken die de twee rijrichtingen van elkaar scheidt, worden vanaf zaterdagavond verplaatst.

10 - 31 juli: onderhoud binnenring (oprit Wezembeek-Oppem afgesloten!) 

Van maandag 10 juli tot maandag 31 juli werkt Wegen en Verkeer aan de binnenring (richting Sint-Stevens-Woluwe). De oprit van Wezembeek-Oppem (van de binnenring, niet van de buitenring) worden tijdens deze werken afgesloten terwijl er gewerkt wordt op de pechstrook en de rechterrijstrook. De afrit Wezembeek-Oppem van de binnenring zal enkel sporadisch (bij frees- en asfalteringswerken) afgesloten worden. 

Vierarmentunnel af en toe 's nachts afgesloten

Af en toe zal Wegen en Verkeer de Vierarmentunnel afsluiten omdat de werfzone zich juist voor de toegang van de tunnel bevindt. Het verkeer moet dan gebruikmaken van het bovengrondse kruispunt.​  

100 km snelweg wordt deze zomer hersteld

Tijdens de zomer worden in Vlaanderen traditioneel de drukste wegvakken onder handen genomen. In totaal gaat het om zo’n 100 km snelweg. Tussen mei en augustus wordt ook de E40 tussen Leuven en Brussel aangepakt. Met 65.000 voertuigverplaatsingen per dag in beide richtingen is dit één van de belangrijkste wegen van Vlaanderen. Daar zullen de werken duren tot half augustus. (Bekijk ook de reportage: Vier maanden hinder door werken E40 Leuven-Brussel in Sterrebeek') (schemaschetsen (c) Wegen en Verkeer)