Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee maanden lang werkzaamheden aan verkeerswisselaar Strombeek-Bever

Twee maanden lang werkzaamheden aan verkeerswisselaar Strombeek-Bever

Vanaf vandaag wordt er 2 maanden lang gewerkt aan de verschillende takken en invoegstroken van de verkeerswisselaar Strombeek-Bever. Er wordt bijna altijd ’s nachts gewerkt. 

Het complexe op- en afrittensysteem dat de Brusselse Ring met de A12 verbindt, heeft op sommige plaatsen dringend nieuw asfalt nodig. Ook de op- en afrit Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. De werkzaamheden starten vandaag en zullen afgerond zijn midden augustus 2015.

Het verkeerscomplex is één van de drukste knooppunten van het Belgisch wegennet. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, voert AWV de werken in zes verschillende fasen uit. Die fasen zullen dan nog eens worden onderverdeeld in kleinere deelfasen om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Er wordt bijna altijd ’s nachts gewerkt. Als er toch overdag gewerkt wordt zal er nooit meer dan één rijstrook worden ingenomen. Op de Brusselse Ring blijven dus overdag steeds alle rijstroken beschikbaar. Het afsluiten van op- en afritten, invoeg- of parallelstroken wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Als ze gesloten worden, zal dat enkel ’s nachts zijn en wordt een omleidingsignalisatie voorzien.