Twee Open VLD-zwaargewichten Asse stappen over naar nieuwe burgerbeweging 'Anders'

vrij 8 dec 2017

Een nieuwe politieke beweging doet de politiek in Asse op zijn grondvesten daveren. De nieuwe burgerbeweging ‘Anders’ krijgt namelijk de steun van twee zwaargewichten van de huidige Assese meerderheid: Open VLD-schepenen Rita De Vos en Yoeri Vastersavendts. De Vos zal de lijst van de nieuwe lijst ‘Anders’ meteen ook trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

‘Anders’ wordt geen traditionele partij, maar wil een grensoverschrijdende beweging zijn. Heel wat nieuwe gezichten maken deel uit van de beweging, maar Anders kan ook rekenen op een aantal zwaargewichten met een pak ervaring.

Twee schepenen van Open VLD in Asse sluiten zich alvast aan bij Anders. Schepen Rita De Vos engageert zich zelfs meteen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook Open VLD-schepen Vastersavendts en gemeenteraadslid Marc Verelst (nu onafhankelijk, vroeger SP.A) sluiten aan.

Wat Anders wil veranderen in Asse, moet nog blijken. Het is namelijk de burger die het verkiezingsprogramma zal moeten bepalen.

Waarom Rita De Vos en Yoerie Vastersavendts voor de nieuwe burgerbeweging kiezen, zie je vanavond in het nieuws op Ring TV.