file6.jpg

Twee studiebureaus buigen zich over de herinrichting Ring rond Brussel

don 16 feb 2017

De studiebureaus Arcadis en Sweco Belgium gaan zich samen buigen over de herinrichting van de Ring rond Brussel (R0). Het gaat om de heraanleg van het noordelijke deel van de Ring, tussen de knooppunten Groot-Bijgaarden en Sint-Stevens-Woluwe. 

De twee bureaus gaan onder de tijdelijke handelsnaam ‘MoVeR0’ de Vlaamse overheid begeleiden bij dit ambitieuze project: van het studiewerk tot de oplevering. Hiervoor gaan Arcadis en Sweco een team klaarstomen dat de volgende 12 jaar zal zorgen voor de  verkeerskundige studies, de technische ontwerpen (wegen, kunstwerken en andere infrastructuur) en ook de volledige herinrichting zal begeleiden.  

De belangrijkste ingreep wordt het splitsen van het doorgaand en lokaal verkeer op de Ring. Deze twee stromen krijgen gescheiden rijstroken. Daarnaast wordt er ook zogenaamde ‘flankerende’ infrastructuur voorzien, zoals tramlijnen en fietsbruggen, die de verbinding van de Brusselse rand met de hoofdstad zullen verbeteren.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"56575","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"390","width":"610"}}]]

Beide studiebureaus hebben al aardig wat knowhow en ervaring opgebouwd en waren nauw betrokken bij onder meer de volledige sluiting van de Ring van Antwerpen, de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, de nieuwe A11 snelweg en Metro Noord in Brussel.