plattegrondsportterreinnieuwsneuzen.png

Uitbreiding sport- en jeugdinfrastructuur Hoeilaart

maa 12 feb 2018

Na meer dan zes jaar onderhandelen is er een concreet plan voor de uitbreiding van de sporthal in Hoeilaart. In 2011 werd een gesprek gehouden tussen de gemeente Hoeilaart en de verschillende sportclubs die de sporthal afhuren voor diverse doeleinden .De sportverenigingen, onder meer de vecht- , tennis- en turnclubs van Hoeilaart, stelden hun eisen en behoeften aan de gemeente, en daaraan werd voldaan.

De start van de werken wordt gepland voor mei, maar het ziet ernaar uit dat het nog een tijdje zal duren voordat de bouwvergunning verleend wordt. Een uitbreiding was echt wel nodig volgens de sportclubs die klaagden dat ze te weinig plaats hadden. Vooral de Gympies (turnclub) had te weinig opslagruimte. De werken starten in mei en zouden zes jaar duren, tot 2024. De werken vragen een grote investering: namelijk negen miljoen euro, waarvan de gemeenteraad de helft gaat lenen. Dit is dus een groot project voor de gemeente Hoeilaart dat veel sportliefhebbers tevreden zal stellen.

De werken worden opgedeeld in zes fases,

  1. Uitbreiding sporthal
  2. Overdekking terrein 1 (tennis)
  3. Voetbal
  4. Jeugd: groene omgeving voor recreatie & skatepark
  5. Parking aanleggen
  6. Turnhal (optioneel)

Toch is niet iedereen tevreden; de plaatselijke voetbalclub klaagt omdat ze hun twee extra voetbalterreinen niet krijgen. Volgens de gemeenteraad hadden ze de kans om hun behoeften door te geven maar hadden ze hun huiswerk niet volledig gedaan. Zo wou de voetbalclub een extra oefenterrein maar vergaten ze dit bij hun eisen te zetten. De nieuwe tribune en voetbalveld komen er wel degelijk.

De tennisclub krijgt er één overdekt terrein bij. De gevechtsporten krijgen hun eigen, aparte zalen net zoals de turnclub. De omgeving rond de sporthal blijft nog altijd groen. De gemeente is van plan  om de speelpleinen te behouden zodat de kinderen nog altijd een veilige plek hebben om te ravotten. De laatste fase, met onder meer een turnzaal,  is optioneel door financieringsproblemen.