knipsel.png

Uitbreidingsplannen retailpark Ternat stuiten op njet van inwoners

din 20 feb 2018

In Ternat hebben de inwoners duidelijk 'nee' gezegd tegen de uitbreidingsplannen van Redevco voor het retailpark op de voormalige site van Ikea. Vooral het geplande bioscoopcomplex kon niet door de beugel. Dat bleek tijdens een infovergadering van bouwheer Redevco, gisterenavond in het gemeentehuis van Ternat.

Initiatiefnemer Redevco wil een deel van de originele plannen voor de site herontwikkelen. Het meest opvallend zijn de plannen voor de bouw van een nieuw bioscoopcomplex met 11 zalen, goed voor 2400 zitjes. Volgens Kristof Restiau, directeur van Redevco, is dat bioscoopcomplex voor Ternat een unieke kans om een moderne bioscoop op zijn grondgebied te hebben. 

De buurtbewoners zijn het daar echter alles behalve mee eens. Vooral de verkeersproblemen op de nu al drukke Assesesteenweg worden als voornaamste tegenargument aangehaald. Nu al is de Assesteenweg bijzonder filegevoelig en gevreesd wordt dat dat met de komst van een groot bioscoopcomplex alleen nog erger zal worden.

Andere functies, zoals bijvoorbeeld een hamburgerrestaurant, waren al opgenomen in de oorspronkelijke plannen van het retailpark.