expo_abdij_grimbergen.jpg

Unieke tentoonstelling in Abdij Grimbergen veilt kunst voor goede doel

vrij 16 maa 2018

Kiwanis Zaventem verzamelt er exclusief werk van grote kunstenaars zoals Roger Raveel, Panamarenko en Kamagurka. De tentoonstelling, waarvan de opbrengsten naar enkele goede doelen gaan, is het enige evenement waarvoor de abdij jaarlijks haar deuren openstelt.

Kiwanis Zaventem organiseert de tentoonstelling al voor de 26ste keer in de Abdij van Grimbergen. Je ziet er topstukken van meer dan dertig gerenommeerde en veelbelovende kunstenaars. Samen goed voor 350 kunstwerken.

Bijzonder aan de tentoonstelling is de locatie. Dat kunst en een abdij samen gebracht worden, leidt tot een prachtige belevenis. Zo passeer je langs de indrukwekkende bibliotheek en zorgen de lange gangen met grote ramen van de abdij voor een mooi lichtspel met de kunstwerken.

Met de expo zamelt Kiwanis geld in voor enkele sociale doelen die in het teken staan van kinderen. Onder meer door de kunstwerken uit de tentoonstelling te koop aan te bieden, wordt geld ingezameld. Kiwanis hoopt het recordbedrag van de vorige editie, zo’n 100.000 euro nog te verbeteren.

De tentoonstelling is slechts dit weekend te zien in de Abdij van Grimbergen.