van_craenenbroeck.jpg

Van Craenenbroeck opent atelier voor realisatie monumentale beeldengroep Liedekerke

vrij 21 okt 2016

Dit weekend opent kunstenaar Patrick Van Craenenbroeck de deuren van zijn atelier. Het publiek zal kunnen ervaren hoe de kunstenaar er werkt aan de opbouw en de realisatie van de monumentale beeldengroep ‘Geen einde zonder begin’. Die krijgt binnenkort een plaatsje aan de rotonde aan het station van Liedekerke. 

Het kunstwerk dat op de rotonde komt is het resultaat van het maatschappelijk project 'Goede Geburen', waar de gemeenten Affligem en Liedekerke aan meewerken, samen met de Vrienden van Affligem, een ondernemersgroep in de ruime regio rond Affligem. Ze willen zo het nabuurschap tussen de twee gemeenten in de kijker zetten. 

De bevolking werd heel nauw betrokken bij dit project. Vorig jaar konden ze online hun voorkeurstem uitbrengen tussen de 3 ontwerpen van Patrick Van Craenenbroeck. Uiteindelijk kozen de inwoners voor ‘Geen einde zonder begin’. Dat is een groep van 4 beelden waarvan elk beeld gericht wordt naar een van de toegangswegen op de rotonde. In mei werd al een simulatie opgesteld aan de rotonde. En dit weekend kan het publiek in het atelier van Van Craenenbroeck kijken hoe het kunstwerk stilaan vorm krijgt.

Zijn atelier (Esdoornlaan 1 in Affligem)  is zaterdag en zondag geopend telkens van 11u tot 18u.

De studenten Max Pabst en Siemen Vanderhaegen maakten in het raam van de Zuiddag voor RINGtv volgende reportage over de opendeurdag.