winteropvang3.jpg

Vanaf morgen opnieuw winteropvang voor daklozen in Vilvoorde

woe 30 nov 2016

Vanaf morgen kunnen daklozen in Vilvoorde opnieuw terecht in de winteropvang. De winteropvang zal enkel geopend worden op het ogenblik dat het vriest en ook de nacht nadien. Om dit initiatief in goeie banen te leiden zoekt het OCMW van Vilvoorde nog vrijwilligers.

Nu de vrieskou is ingetreden start ook de stad Vilvoorde opnieuw de winteropvang in een pand aan de Harensesteenweg. “Vandaag en morgen wordt alles in gereedheid gebracht en opgekuist. De bedden moeten ook nog opgemaakt worden. Maar als het ook donderdag opnieuw vriest, kunnen wij de deuren openen”, vertelt ons coördinator Ines Mues van het OCMW.

De winteropvang in Vilvoorde zal wel niet permanent open zijn. “Wij openen in principe elke nacht het kwik onder nul graden zakt maar ook de dag nadien”, aldus Mues. Het initiatief wordt gecoördineerd door het OCMW maar krijgt de hulp van onder meer het Centrum Algemeen Welzijn (CAW), het wijkgezondheidscentrum en tal van verenigingen.

Om de nachtpermanentie te verzekeren zoekt het OCMW nog vrijwilligers. Ook worden helpende handen gezocht voor de avondopvang en het ontbijt. De vrijwilligers worden ondersteund door minstens 1 professional. Zij zullen het aanspreekpunt zijn bij problemen en nemen de coördinatie op zich. Wie wil helpen kan zich melden via winteropvang@ocmwvilvoorde.be.