jet_airways_india_.jpg

Vandaag overleg over vertrek van Jet Airways op Zaventem

din 10 nov 2015

Directie en vakbonden van Jet Airways zitten dinsdagmiddag vanaf 12u30 rond de tafel over de mogelijke plannen van de Indiase luchtvaartmaatschappij om niet meer van op Brussels Airport te vliegen. De vakbonden hopen vooral duidelijkheid te krijgen. 

Tijdens een personeelsvergadering vorige vrijdag maakte de directie van Jet Airways bekend dat ze mogelijk op 21 maart 2016 Zaventem verlaat. Tegelijk maakte de directie nog dezelfde dag aan de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg een aanvraag over tot het opstarten van de procedure voor collectief ontslag. Bij Jet Airways op Zaventem werken momenteel 33 personen rechtstreeks. Daarnaast zijn er nog een 300-tal mensen onder meer in de bagageafhandeling en catering onrechtstreeks betrokken bij de activiteiten van deze luchtvaartmaatschappij.

"De aanvraag betekent dus dat men gelogen heeft tegen het personeel. Het is echter mijn inschatting dat de onderhandelingen over de verwerving van slots op Schiphol nog lopende zijn en als die gesprekken niet lukken men de overlegprocedure collectief ontslag terug zal afblazen”, zegt Olivier Van Camp van de socialistische vakbond.

De verhuizing naar Schiphol zou ingegeven zijn door besparingsoverwegingen omdat Jet Airways het volgens de directie financieel niet goed doet. “Waarom heeft men dan recent een order geplaatst voor de aankoop van 75 nieuwe Boeings en geeft men bepaalde categorieën personeelsleden een loonsverhoging. Als Jet Airways daadwerkelijk vertrekt is het ook de vraag hoe snel de slots worden overgenomen door anderen. Ik hoop dat er hiervoor al enkele kandidaten zijn", aldus Olivier Van Camp van de BBTK.