Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verbinding ring rond Brussel met E19 gaat 3 dagen dicht

Verbinding ring rond Brussel met E19 gaat 3 dagen dicht

Volgend weekend wordt de verbinding tussen de ring rond Brussel (R0) en de E19 richting Antwerpen tijdelijk afgesloten. De werken starten vrijdagavond 12 augustus om 23u en duren tot maandagochtend 15 augustus.

De werken maken deel uit van de aanleg van een nieuwe brug die in de toekomst de binnenring zal verbinden met de Woluwelaan. Tijdens dat weekend worden de stalen ondersteuningsconstructies verwijderd waarop het brugdek werd gebouwd. De afrit naar de E19 richting Antwerpen krijgt meteen een nieuwe laag asfalt.

Wegen en verkeer maakt van de gelegenheid ook gebruik om de aansluiting van de nieuwe afrit op de ring van Brussel opnieuw aan te leggen. Daarvoor zal tussen zaterdag 23u en zondag 15u de rechterrijstrook afgesloten worden. Verkeer is wel nog altijd mogelijk op 2 versmalde rijstroken van de ring rond Brussel.

Het verkeer dat op de binnenring rijdt en de E19 naar Antwerpen wil nemen, zal moeten omrijden via afrit 3 (ter hoogte van knooppunt Zaventem) om de E19 te bereiken. Het spreekt voor zich dat de werken mogelijk een vertraging zullen veroorzaken. Het verkeer over de lange afstand kan beter de A12 nemen om Antwerpen te bereiken.