verkeersremmers_perk.png

Verkeersremmers moeten snelheid in Perkse straten doen dalen

woe 20 jun 2018

Een aannemer is gestart met de aanleg van verschillende verkeersremmers in twee straten in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel. Die komen er na herhaaldelijke meldingen van overdreven snelheid.

In de Kerkdreef, in de buurt van de voetbalvelden van KFC Perk, komen twee verkeersremmers. De werken moeten eind deze maand afgerond zijn. Tot dan blijft de straat afgesloten voor alle verkeer.

“Er kwamen veel meldingen van overdreven snelheid in deze straat, waar veel jongeren langs komen om te sporten en te spelen op het speelterrein. Na overleg met het gemeentebestuur, de politie en de betrokken dienst is beslist om de situatie aan te pakken met verkeersremmers,” zegt schepen van Mobiliteit Wim Mombaerts.

Ook in de Moorbosstraat wordt momenteel een verkeersremmer aangelegd. Ook daar moet je tot eind deze maand een omleiding volgen. “Met de ingrepen wil de gemeente Steenokkerzeel een veiligere omgeving creëren voor de zachte weggebruiker en automobilisten verplichten om hun snelheid te milderen,” besluit schepen Mombaerts.